Translate

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αγρότης απο το... Κολωνάκι

Πολύς λόγος γίνεται για τα μελισσοκομικά αυτοκίνητα και φορτηγά το τελευταίο διάστημα. Πόσες κυψέλες θα πρέπει να χωράει, να μην ξεπερνάνε το ύψος της οροφής του αμαξώματος κ.α. Η μελισσοκομία ως επι το πλείστον είναι αγροτική εργασία και τα μέσα για τη νομαδική μελισσοκομία θα πρέπει να είναι σκληροτράχηλα. Να αντέχουν να καταπονούνται δίχως να βαριανασαίνουν και να μην δυσκολεύονται σε δύσκολες συνθήκες.
Το ερώτημα είναι το εξής: ποιο όχημα τα προσφέρει όλα αυτά; Μα χωρίς καμιά αμφιβολία ένα αγροτικό 4Χ4 με καρότσα. Είναι γαϊδούρι, δεν καταλαβαίνει τίποτα και πάνω από όλα αντέχει στο χρόνο. Το θέμα είναι πως η επιφάνεια της καρότσας περιορίζεται στη φιλοξενία λίγων μόνο κυψελών.
Κάποιος νεοεισερχόμενος στη μελισσοκομία θα σκεφτόταν να βάλει κοτσαδόρο και τρέιλερ με μεγάλη επιφάνεια. Ελα όμως που η ελληνική νομοθεσία δεν το προβλέπει αλλά το απαγορεύει κιόλας. Σε πρόσφατη ραδιοφωνική συζήτηση πρώην υπουργός ο οποίος ασχολείται με τη Γεωργία σε ερώτηση μελισσοκόμου για ποιον λόγο δεν επιτρέπεται η χρήση τρέιλερ σε 4Χ4 απάντησε πως οι μελισσοκόμοι χρειάζονται μεγάλη επιφάνεια για λιγότερες μετακινήσεις. Εν μέρει σωστό. Κρατήστε το αυτό, θα επανέλθω.

Η κρίση πλήττει και τους φτωχούς και τους πλούσιους. Τους φτωχούς πάρα πολύ, τους πλούσιους λιγότερο. Για την ιστορία τα δυο τελευταία χρόνια όπου τα κυβερνητικά μέτρα παίρνουν τη μορφή των Συμπληγάδων, στο Κολωνάκι και σε άλλες περιοχές εύπορες της Αθήνας, έχουν αυξηθεί οι αγροτικές άδειες στα τζιπ (εννοείται τζιπ πολυτελείας). Ναι, μη σας φανεί περίεργο να υπάρχει Porche Cayenne με αγροτική άδεια.



Λοιπόν, τα 4Χ4 μπορούν να μεταφέρουν με τον κοτσαδόρο μόνο σκάφη. Ναι καλά διάβασες. Οχι δεν εννοώ σκάφη για τα ρούχα αλλά σκάφη για θαλάσσιους λόγους αναψυχής. Μπορώ να καταλάβω και να το δικαιολογήσω πως σκάφος μπορεί να μεταφέρει και ένας ιχθυοπώλης γιατί αυτό είναι το βασικό μέσο για να βγάλει ο άνθρωπος το ψωμί του (η άδεια σε αυτή την περίπτωση επιτρέπεται). Και απαντήσετε μου στο εξής, έχετε δει ποτέ Cayenne να μεταφέρει με τρέιλερ ελιές, να μεταφέρει
 κυψέλες ή ακόμα και πορτοκάλια; Από την άλλη πόσες φορές έχετε δει 4Χ4 να μεταφέρει σκάφος;


Σε λίγο θα μας πουν πως το cappuccino από το Da Capo είναι με γαλατάκι φρεσκοαρμεγμένο από τους Αμπελόκηπους!

1 σχόλιο: