Translate

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πέτρος, η Κατερίνα και η Μελισσοπαρέα τους

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Καρακούση με τίτλο ο Πέτρος, Η Κατερίνα και η Μελισσοπαρέα τους. Πρόκειται για ένα παραμύθι που σκοπό έχει να διδάξει τα παιδιά για την κοινωνία των μελισσών, των καταμερισμό των εργασιών, τους εχθρούς τους. Ο Συγγραφέας μέσα από την παιδαγωγική προσέγγιση μέσω ενός παραμυθιού διεγείρει τη φαντασία των παιδιών και τα μαθαίνει πως οι μέλισσες είναι τα πιο πολύτιμα έντομα χαρίζοντας απλόχερα τα φρούτα στην ανθρωπότητα μέσω της επικονίασης. Αν δεν υπήρχαν οι μέλισσες τα περισσότερα φρούτα θα εξαφανίζονταν. 
Όμως τι συμβαίνει όταν η ανθρώπινη παρέμβαση με μελισσοτοξικά φυτοφάρμακα μειώνει τους πληθυσμούς των μελισσών. Οι δύο μικροί ήρωες του παραμυθιού ο Πέτρος και η αδερφή του η Κατερίνα αναλαμβάνουν δράση και αποδεικνύουν πως η φωνή, η σκέψη και η δράση των παιδιών είναι περισσότερο ικανές και δυνατές για να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα και να ανατρέψουν το λογισμό (ίσως τον παραλογισμό) των ενηλίκων έως σήμερα. 

Το παραμύθι συνοδεύεται από πολύ όμορφα και έξυπνα σκίτσα καθώς και διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. 



Τελειώνοντας την παρούσα βιβλιοπαρουσίαση και καθώς διάβαζα το βιβλίο, στο μυαλό μου στροβιλιζόταν μια φράση από τον αγαπημένο μου Ιατρό-Ψυχοθεραπευτή-Συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay): 

"Με τις ιστορίες κοιμούνται τα παιδιά και ξυπνάνε οι μεγάλοι".
Μήπως ήρθε ο καιρός για να αφυπνιστούμε πρώτα εμείς πριν διδάξουμε τα παιδιά μας;

Τίτλος: Ο Πέτρος, η Κατερίνα και η Μελισσοπαρέα τους
Συγγραφέας: Δημήτρης Καρακούσης
Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδέρη www.siderisbooks.gr
ISBN: 978-960-468-106-8


2 σχόλια: