Translate

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΚΗΡΟΤΕΧΝΙΕΣ φτιάχνω ΚΗΡΑΛΟΙΦΕΣ, ΚΕΡΙΑ, ΣΑΠΟΥΝΙΑ με φυσικό κερί μέλισσας - Δημήτρης Καρακούσης

Τι να πρωτογράψω για τον Δημήτρη Καρακούση; Από το δεύτερο του βιβλίο και έπειτα, από τη συνέντευξη που μου παραχώρησε απλόχερα έχουν υπάρξει δεκάδες τηλεφωνήματα και ίσως μια εκατοντάδα συζητήσεων περί μελισσοκομίας. Θα προσπαθήσω λοιπόν ακόμα και αυτή τη φορά να γράψω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται για τον Δημήτρη και το νέο του βιβλίο με τίτλο ΚΗΡΟΤΕΧΝΙΕΣ φτιάχνω ΚΗΡΑΛΟΙΦΕΣ, ΚΕΡΙΑ, ΣΑΠΟΥΝΙΑ με φυσικό κερί μέλισσας.
Το βιβλίο αναπληρώνει ένα κενό (όπως άλλωστε τα περισσότερα βιβλία του Δημήτρη) καθώς συνδέει το φυσικό κερί μέλισσας με την τέχνη της σαπωνοποιίας και των κοιραλοιφών. Σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε πως να κατασκευάζετε απλά κεριά, κεριά σε καλούπια διακοσμητικά κεριά και λαμπάδες. Αυτή είναι η πρώτη ενότητα. 
Στην επόμενη ενότητα θα συναντήσουμε τα αιθέρια έλαια, τις ιδιότητες τους και τις θεραπευτικές τους δράσεις και την παρασκευή σαπουνιών σε συμπαγή και υγρή μορφή (κρεμοσάπουνο). Θα μάθουμε επίσης πως να παρασκευάζουμε διάφορα έλαια γιατί αυτά είναι οι βάσεις για την παρασκευή κηραλοιφών και σαπουνιών. Μέσα από μια ευρεία λίστα θεραπευτικών, καταπραϋντικών και χαλαρωτικών κηραλοιφών θα περιηγηθούμε στους τρόπους και στις τεχνικές καθώς και σε διάφορα tips που δεν αφήνουν ασυγκίνητο και τον πιο προχωρημένο του είδους. 
Μετά τις συνταγές των κηραλοιφών και επειδή κοπιάσαμε για να μάθουμε και  να παρασκευάσουμε τα κεράκια μας, τα σαπουνάκια μας και τις κηραλοιφούλες για να καλοπιάσουμε τους φίλους  μας, ο Δημήτρης Καρακούσης δεν διστάζει να μας ανταμείψει με συνταγές μαγειρικής και γλυκών με μέλι. Θα βρείτε έναν πλούσιο κατάλογο με διάφορες συνταγές που δεν έχουν παρά να διεγείρουν τον ουρανίσκο και τη φαντασία σας.
Το τελευταίο διάστημα έχω πέσει με τα μούτρα στο φαγητό.... γκουχου γκούχου με τα μούτρα στο διάβασμα ήθελα να πω γιατί πραγματικά από αιθέρια έλαια και λοιπά είμαι σκράπας. 
Να μη λησμονήσω βέβαια να πω πως για μια ακόμα φορά οι εκδόσεις Σταμούλη και ο Δημήτρης Καρακούσης κυκλοφορούν ένα μελισσοκομικό βιβλίο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η τιμή όπως πάντα είναι προσιτή και η έκδοση πολυτελής. Ο πήχης έχει ανέβει αρκετά υψηλά. 
Καλοδιάβαστο λοιπόν και αυτό το βιβλίο!


Συγγραφέας: Καρακούσης Δημήτρης 
Εκδόσεις: Αθ. Σταμούλη
ISBN: 978-960-351-995-9


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου